skip to Main Content

Help jij mee het Beweegteam te bevrijden?!

In deze tijd is het van groot belang dat we niet stil blijven zitten met z’n allen. Leerkrachten en kinderen niet maar ook ouders niet. Vandaar dat wij als Beweegteam de afgelopen weken achter de schermen erg druk zijn geweest met het ontwikkelen van een spel voor jong en oud, dat je kan spelen in je eigen dorp! Seppo!

Het is een actief spel met een digitale kwinkslag waarin je door middel van het lopen van een route door jouw dorp en het uitvoeren van beweegopdrachten, raadsels en puzzels kan helpen om het Beweegteam te bevrijden!

Wat gaan we doen?
Seppo is een spel met een verhaal waarbij je door middel van GPS signalen te gebruiken, een route loopt waarbij je onderweg opdrachten uitvoert. Je kunt het spel spelen via play.seppo.io

Voor wie?
Ouders, pakes, beppes, leerkrachten en kinderen. Dus neem ze mee en ga samen op pad (groep 7&8 leerlingen mogen ook zelfstandig lopen).

Wanneer is het?
Je kan het spel spelen vanaf maandag 1 maart, dan komen de inlogcodes online. Verder er is geen limiet of tijd gekoppeld aan het spel. Je kan zelfs het spel spreiden over een aantal dagen zolang je de eigen spelerscode goed onthoud. Hier log je namelijk op een later moment weer mee in. De spelerscode komt in beeld nadat je bent ingelogd.

Waar is het?
We hebben in de 12 grootste dorpen een route uitgezet die je kan lopen/spelen. Ieder dorp heeft een start en eindpunt wat redelijk dicht bij elkaar ligt.

Wat heb je nodig?
Een goed opgeladen mobiele telefoon, met internet en de mogelijkheid om de hele tijd GPS aan te hebben. Je legt de route lopend af, goede loopschoenen zijn daarom ook handig. Soms moet je een beetje geduld hebben zodat jouw locatie goed zichtbaar is in het spel.

Hoe lang duurt het spel?
Elke route is gemiddeld zo’n 3,5 km lang, om het spel in één keer uit te spelen ben je ongeveer 75 minuten aan het spelen/lopen.

Hoe werkt de puntentelling?
Er worden punten uitgedeeld als je de route loopt, de opdrachten uitvoert en goed je best doet. Hoe meer opdrachten je goed uitvoert hoe meer punten. Er zijn 10 opdrachten. Per dorp wordt er een klassement bij gehouden waarin de puntentotalen staan van deelnemers die het spel gespeeld hebben.

Hoe start ik een spel?
Scan de QR-code met de camera van je telefoon op locatie of ga naar play.seppo.io en voer de pincode in. Het startpunt is al roze gekleurd en kun je daarmee overal openen. De overige punten zijn grijs, daar moet je eerst naar toe lopen om de opdracht te kunnen openen. Luister goed naar de aanwijzingen die worden gegeven en begin je zoektocht naar ons!!!

Help ik snap het niet…
Geen probleem, kan gebeuren natuurlijk. Kom je er echt niet uit of ben je je spelerscode kwijt? Neem dan contact op met een van de buurtsportcoaches. Maar nog een tip van ons: onthoud goed de aanwijzingen die worden gegeven in het spel!

(Spel) Regels:

  • Let goed op in het verkeer! Loop, als dat kan, zoveel mogelijk op voetpaden.
  • Speel het spel in de juiste volgorde. Van 1 naar 2, van 2 naar 3 etc. Doe je dit niet dan zal je het spel niet uit kunnen spelen.
  • Speel het spel serieus, doe je dit niet dan is er een mogelijkheid dat je bepaalde opdrachten opnieuw moet doen.
  • Er zijn een aantal spellen waarbij je eerst nog maar een deel van de punten krijgt. Wij kunnen die opdrachten beoordelen en dan krijg je later eventueel meer punten toegewezen.
  • Speel het spel niet in grote groepen maar juist met z’n tweeën of drieën.

Heb je je ‘eigen’ dorp uitgespeeld dan kan en mag je natuurlijk ook de route in een ander dorp gaan spelen. Let op; de routes zijn overal anders maar het spel niet! Wees je daar van bewust.

Heel veel plezier alvast en zet hem op!!

Namens het Beweegteam,

Succes!!

 

Codes om het spel te starten:

Back To Top